Directory aan- of uitzetten

De Directory voor Google Workspace, Cloud Identity en Essentials bevat de contactgegevens van iedereen in uw organisatie en gedeelde externe contacten. U kunt bepalen welke typen e-mailadressen (primair, alias, domein) u wilt delen en welke profielgegevens beschikbaar moeten zijn in Google-services. Als u de directory instelt, moet u deze uitzetten (contacten delen uitzetten). U kunt de functie aanzetten wanneer u wilt.

Waarom zou ik de Directory aanzetten?

Als de Directory aanstaat, geldt het volgende:

  • Uw gebruikers kunnen profielgegevens vinden in Google Contacten en andere Google-services.
  • Individuele en groepsadressen worden automatisch aangevuld wanneer gebruikers ze invoeren.
  • Als gebruikers de cursor op iemands profielafbeelding plaatsen of erop tikken, wordt er een kaart geopend met de profielgegevens van die persoon.
  • Google Agenda geeft op een slimme manier suggesties voor vergaderruimten gebaseerd op de locatie en het aantal gasten. Ga naar Gebouwen, functies en agendafaciliteiten maken voor meer informatie.
  • In Classroom kunnen leerlingen e-mails sturen naar hun docenten en klasgenoten.

Welke adressen worden er gedeeld?

Als Directory is aangezet, kunnen mensen in uw organisatie het volgende vinden:

  • Alle gebruikers in de Directory of gebruikers in de aangepaste directory die is toegewezen aan hun organisatie-eenheid
  • Groepsadressen die zijn ingesteld op Zichtbaar.
  • Contacten die door anderen aan ze zijn gedelegeerd.
  • Adressen van gasten

Welke gegevens worden nooit gedeeld?

  • Persoonlijke contacten die mensen zelf toevoegen.
  • Mensen die u opschort of verwijdert.
  • Mensen die u verbergt in de Directory.

Wat wordt er gedeeld als de Directory uitstaat?

Gebruikers kunnen elkaars gegevens zien als ze interactie hebben in Workspace, zelfs als Directory uit is gezet. Dit zijn enkele voorbeelden:

  • Als gebruikers deelnemen aan een Google Chat-ruimte, kunnen ze elkaars profielgegevens zien.
  • In Classroom kunnen docenten en leerlingen de contactgegevens van andere gebruikers in de lesgroep bekijken. Meer informatie over je persoonlijke informatie in Classroom
  • De bovenstaande voorbeelden zijn niet bedoeld als een volledige lijst.

De Directory uitschakelen

U zet de Directory meestal alleen maar uit wanneer u deze voor het eerst instelt of om problemen op te lossen.

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Directory en dan Directory-instellingen.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Directory-instellingen vereist.

  2. Klik op Instellingen voor delen en dan Contacten delen.
  3. Haal het vinkje weg voor Contacten delen aanzetten.
  4. Klik op Opslaan.
Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie

De Directory aanzetten en opties voor delen instellen

  1. Ga in de Google Beheerdersconsole naar Menu en dan Directory en dan Directory-instellingen.

    Hiervoor is het beheerdersrecht Directory-instellingen vereist.

  2. Klik op Instellingen voor delen en dan Contacten delen.
  3. Vink het vakje aan voor Contacten delen aanzetten.
  4. Selecteer welke e-mailadressen moeten worden getoond in de Directory:
    • Alle e-mailadressen tonen: Toon het primaire e-mailadres en eventuele aliasadressen van de gebruiker.
    • Alleen secundaire en aliasadressen tonen: Als een gebruiker een secundair e-mailadres (een adres buiten uw domein) of een e-mailalias heeft, worden alleen het secundaire en aliasadres getoond, niet het primaire adres.
    • Alleen het primaire e-mailadres tonen: Alleen het primaire e-mailadres van de gebruiker wordt getoond. Aliassen of secundaire e-mailadressen worden niet getoond.
    • Alleen e-mailadressen in het hoofddomein van de gebruiker tonen: Als u een domeinalias heeft, worden alleen e-mailadressen in het hoofddomein van de gebruiker getoond. Adressen van eventuele domeinaliassen worden verborgen.
  5. Selecteer welke profielen worden weergegeven in de Directory in Contacten op het web. Als u veel domeinprofielen of externe contacten heeft, kunt u alleen bepaalde typen profielen laten weergeven om adressen sneller te vinden en te zorgen dat de directory sneller laadt. Gastaccounts worden niet opgenomen in de directory in Contacten.

    • Alleen domeinprofielen tonen: Profielen van interne gebruikers (mensen met een adres in uw domeinen) worden getoond. Externe contacten worden niet getoond. Opmerking: Met deze instelling worden in het domein gedeelde contacten nog steeds getoond bij automatisch aanvullen en zoeken.
    • Alleen in het domein gedeelde contacten tonen: Alleen gedeelde externe contacten worden getoond.
    • Domeinprofielen en in het domein gedeelde contacten tonen: Zowel interne als gedeelde externe contacten worden getoond.
  6. Klik op Opslaan.

Het kan tot 24 uur duren voordat wijzigingen zijn verwerkt, maar meestal gaat dit sneller. Meer informatie